Microcalculatorul Raspberry Pi 3
    

“Raspberry Pi”  este o serie de microcalculatoare pe o singură placă, dezvoltate în Anglia de către Fundația Raspberry Pi, pentru a promova predarea informaticii de bază în școli.  Modelul original a devenit mult mai popular decât se anticipase, vânzându-se în afara pieței țintă pentru utilizări precum robotica.

 

Potrivit Fundației Raspberry Pi, peste 5 milioane de Raspberry Pis au fost vândute înainte de februarie 2015, devenind cel mai bine vândut calculator britanic . Până în noiembrie 2016, s-au vândut 11 milioane de unități ajungând la 12,5 milioane în martie 2017, devenind al treilea cel mai bine vândut "computer de uz general" din lume. În iulie s-a anunțat că vânzările totale au  la aproape 15 milioane de unități.  Raspberry Pi Acestea se fabrica într-o fabrică Sony din Pencoed, Țara Galilor.

 

Costul pe piata (inclusiv in Romania) ajunge la 35-40 de Euro. Mii de firme produc accesorii (traductoare, cabluri, leduri, dispozitive de afisare, dispozitive audio etc) pentru experimente si proiecte, la preturi foarte modice (5-50 de Euro). Fundatia editeaza o publicatie lunara distribuita gratuit pe Internet. Click aici pentru a descarca unul din ultimile numere.

 

 


 

Incepand cu anul 2018 am introdus doua noi module de curs. Ele sunt dedicate in special elevilor din clasele V-XII si au ca obiect Robotica si Utilizarea microcalculatoarelor specializate (Raspberry PI 3). Cursurile sunt complementare. Primul este orientat hardware, al doilea software. Se recomanda parcurgerea ambelor cursuri, care de altfel au fost planificate in secventa.

Primul modul de curs se numeste "Robotica si microelectronica" si urmareste asimilarea cunostintelor hardware de baza. Sunt predate elemente fundamentale de fizica aplicata (electricitatea), de electronica (controlere, procesoare, memorii), de comunicatii (protocoale seriale si paralele).

Al doilea modul de curs se numeste "Utilizare si programare microcalculatoare Raspberry PI 3" si este dedicat aplicatiilor practice cu acest calculator. O atentie deosebita este acordata sistemului de operare de tip Debian sau Windows 10 IoT Core, aplicatiilor si limbajelor de programare (Python sau C++).

Cursul este destinat elevilor entuziasti, cu pregatire de specialitate peste medie.

 CURSURI DE ROBOTICA SI ELECTRONICA, MICROCALCULATORUL RASPBERRY PI 3

      "B&B Advanced Educational Technology S.R.L"; Tel. mobil: 0723.561.112 (Vodafone), 0749.989.436 (Orange);  Email: office@scolarizare.ro

      "B&B Advanced Educational Technology S.R.L"; Tel. mobil: 0723.561.112 (Vodafone), 0749.989.436 (Orange);  Email: office@scolarizare.ro

Home

 Cursuri de calculatoare si informatica

  local (in sala de curs)

  
Operare PC / Utilizare Windows si Office

       -
cursuri pentru incepatori

       -
cursuri pentru avansati

   
Internet, Email si WEB Design

   
Asamblare si depanare calculatoare PC

   
Programare in limbajul C++

   
Robotica si electronica (Raspberry Pi) Cursuri de calculatoare, informatica si 

 matematica la distanta (online)

  
Cursuri online (transmisie live)

  
Seminarii interactive

  
Consultatii individuale

  
Conferinte, grupuri de lucru

 

   Coduri de acces, comenzi DVD, costuri

 

 Cursuri curente, program, costuri Biblioteca video

 

   Cursuri de calculatoare

 

   Cursuri de matematica


Despre noi

Contact

Home / Prima pagina

 

  Varianta mobile

Centrele de pregatire sunt situate in Bucuresti si Jud. Prahova, grupele de sunt mici (de regula 5- 8 persoane). Daca  cursurile sunt solicitate de catre o firma, putem efectua scolarizarea personalului atat la sediul nostru cat  si la sediul firmei respective. In cazul organizarii de grupe numai cu personalul unei firmei,  programul de desfasurare si tematica pregatirii sunt stabilite de catre beneficiar, in functie de necesitatile proprii de pregatire.


Inscrierea incepe cu un apel telefonic sau mail.  Exista si grupe de weekend.  La numerele de telefon specificate (0723 561 112 sau 0749 989 436), sau prin email, primiti informatii suplimentare si actualizate despre ceea ce va intereseaza. Grupele se formeaza dinamic. Astfel, puteti avea sansa sa incepeti imediat ( de multe ori chiar in ziua apelului).  Daca in general sunteti o persoana ocupata, lasandu-ne numarul dvs. de telefon, va anuntam noi imediat ce cursul dorit urmeaza sa inceapa.

.

 

 

Cursuri de robotica pentru elevi